Video: Student aan ROC Nijmegen reist illegaal op het dak van een trein

08-06-2016

NIJMEGEN - Twee jonge mannen hebben op het dak van de Veolia-trein tussen station Heyendaal in Nijmegen en Molenhoek meegereden. De treinsurfers hebben voor de rit wel keurig ingecheckt met hun ov-chipkaart.

Op de video die dinsdag op YouTube is gepubliceerd, is te zien hoe ze via een bruggetje op station Heyendaal op het dak van de trein springen. Ze trekken net op tijd hun hoofd naar beneden als ze door een tunneltje rijden. 

UPDATE: Woedende reactie van Veolia op treinsurfers: hier staat 15 jaar cel op

De treinsurfers hebben de levensgevaarlijke rit helemaal gefilmd.

 

Bekend van de inbraak bij huldiging PSV

De video is gemaakt door vlogger Willem Vink en zijn vriend Jim. Willem Vink kreeg vorige maand nog bekendheid met zijn video van een 'inbraak' bij de huldiging van voetbalclub PSV in Eindhoven. Ze deden zich voor als journalisten en wisten zelfs de spelers te interviewen. Deze video werd talloze keren gedeeld op sociale media.

Goed voorbereid

Willem Vink zegt dat hij en zijn vriend Jim de route van te voren hebben gecheckt. 'We wisten hoe we op de trein konden komen en hoe we ook weer van het dak af konden komen. We wisten dat er geen bochten in het parcours zitten en dat we moesten liggen tijdens de rit, omdat er drie bruggen in zitten. We weten dat de trein op benzine rijdt en dus niet op elektriciteit', vertelt de vlogger.

Treinen zitten vaak vol

Vink zegt dat hij op het idee kwam, omdat de treinen de laatste tijd vaak vol zitten. 'Dat vond ik een mooie aanleiding om op het dak van de trein te reizen en daar een video van te maken. En voor de lol natuurlijk.'

De ROC-student zegt verrast te zijn door de media-aandacht. 'Ik heb helemaal geen zin in die aandacht. De media maakt alles maar negatief.'

Je kan er ook onder liggen

Aan het einde van de treinsurfvideo waarschuwt vlogger Willem Vink uit het Brabantse Sambeek zijn kijkers om niet hetzelfde te doen: 'Je kan er ook onder liggen, snap je. Niet onderschatten, niet doen, wij zijn de experts.'

Op de vraag waarom ze de stunt op dit traject tussen Nijmegen en Molenhoek doen: 'Ik ga naar school daar', zegt de student aan het ROC Nijmegen.

Vervoerder Veolia is niet bereikbaar voor commentaa