Verkeershinder op A73 tussen Nijmegen en Venlo door ongelukken

22-10-2016

De A73 tussen Nijmegen en Venlo is vrijdagmiddag enige tijd volledig afgesloten geweest bij Malden door meerdere ongelukken. De weg is rond 15.00 uur weer vrijgegeven, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

Eerder meldde de VID nog dat de weg voorlopig afgesloten zou blijven, mogelijk zelfs tot in de avondspits, vanwege politieonderzoek.

Bij afrit Haps reden meerdere auto’s op elkaar. Twee kilometer verderop vond daarna opnieuw een ongeluk plaats. Hierbij vloog een auto in brand. Vervolgens gebeurde bij knooppunt Rijkevoort een kettingbotsing. Over eventuele gewonden is niets bekend.

De VID verwacht dat files langzaam zullen oplossen. De vertraging bij Malden was rond 15.00 uur nog meer dan een uur. Het verkeer kan beter omrijden via Eindhoven.

Herfstvakantie

Aan de andere kant, tussen Venlo en Nijmegen, ging het ook fout. Door een ongeluk tussen knooppunt Rijkevoort en Haps is een file ontstaan.

Het is drukker op de weg dan op een normale vrijdagmiddag vanwege het begin van de herfstvakantie in het zuiden en het einde van de vakantie in de regio noord en midden.

Bron