Uber stopt met limousine-service UberLux in Nederland

01-03-2016
uber amsterdam

Taxidienst Uber is gestopt met het aanbieden van haar UberLux-dienst in Nederland. Dat was een luxe limousine-dienst waarbij er gereden werd met voertuigen als de Mercedes-Benz S-Klasse en Audi A8. Chauffeurs die voor deze dienst actief waren moeten

Taxidienst Uber is gestopt met het aanbieden van haar UberLux-dienst in Nederland. Dat was een luxe limousine-dienst waarbij er gereden werd met voertuigen als de Mercedes-Benz S-Klasse en Audi A8. Chauffeurs die voor deze dienst actief waren moeten tegenwoordig hun diensten aanbieden via het goedkopere UberBlack. Voortaan biedt Uber in Nederland alleen nog UberX, UberBlack en UberVan aan.

UberLux was de eerste dienst die Uber introduceerde in Nederland. Hierbij was sprake van een luxe limousine die besteld kon worden in Amsterdam. Omdat er gebruik werd gemaakt van legale luxe taxi’s op blauwe platen voldeed de dienst grotendeels aan de taxiwet.. De huidige opties van Uber die nu nog te bestellen zijn voor klanten zijn fors goedkoper dan de originele UberLux-dienst.

Tarieven

Chauffeurs met een Mercedes-Benz S-Klasse die voor Uber willen blijven werken, krijgen daar voortaan alleen nog maar de tarieven van UberBlack voor. Die prijzen liggen ongeveer gelijk met die van een normale taxi, minus de 25% commissie die Uber inhoudt. Hun omzet met de limousine voor de ritten is dus nog maar 1,43 euro per kilometer, 26 cent per minuut en 2,25 euro opstarttarief.

Waarom Uber is gestopt met de limousine-service UberLux wil de taxi-app niet zeggen. Maar wereldwijd is Uber haar prijzen structureel aan het verlagen. Ook in Nederland is onlangs de goedkopere UberX geïntroduceerd. Sommige UberBlack-chauffeurs rijden tegenwoordig voor de lagere UberX-tarieven.

Bron