Tweetal aangehouden na vondst doden in café Nijmegen; slachtoffers zijn Najim en Othman

10-05-2016

NIJMEGEN - In het onderzoek naar de vondst van twee lichamen in Café Istanbul in Nijmegen, zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van moord of doodslag.

De politie kreeg maandag rond 13.00 uur een melding dat er een dode was aangetroffen in het café. Tijdens het politieonderzoek in het pand vonden rechercheurs een tweede lichaam.

Slachtoffers twee broers

De politie gaat uit van een misdrijf. Volgens de familie gaat het om twee Marokkaanse broers: Othman (32) en Najim (34). Het tweetal werd verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Nijmegen. Najim is vrijgesproken; Othman heeft hoger beroep laten aantekenen. Volgens buurtbewoners zou hij net een celstraf hebben uitgezeten.

Café Istanbul staat in de buurt bekend als plek waar in drugs wordt gehandeld. Volgens omwonenden wordt de horecazaak aan de Malvert 70e straat al jaren bezocht door 'foute types'. Zo zouden er regelmatig jonge knapen in dure auto's worden gezien.

 De eigenaar van de rijwielzaak ernaast zegt al dertig jaar overlast te hebben van het café. 'Maar juist de laatste twee jaar met de nieuwe eigenaar was het rustig', voegt hij daaraan toe. 

De kapster in het winkelcentrum deelt die mening. 'Veel klanten hebben afgezegd nadat de lichamen waren ontdekt. Waarom weet ik niet. Raar dat dit is gebeurd, want juist sinds die nieuwe eigenaar was het rustig rondom het café.'

De politie roept mensen die iets verdachts hebben gezien rond de horecazaak op zich te melden.

Bron