'Terreurverdachte Berlijn was na aanslag mogelijk in Nijmegen'

28-12-2016

De Tunesische terrorist Anis Amri is na de bloedige aanslag in Berlijn mogelijk via Nederland naar Italië gereisd. Hij is daarbij mogelijk ook in Nijmegen geweest. Dit meldt de Italiaanse krant La Repubblica woensdag.

De krant stelt dat Italiaanse onderzoekers in de bagage van Amri een telefoon met bijzondere simkaarten hebben gevonden. De kaarten zijn tijdens een reclame-actie van een telecommunicatiebedrijf uitsluitend in Nederland uitgedeeld van 20 tot 22 december jongstleden. Dat gebeurde exclusief in Breda, Nijmegen en Zwolle.

FlixBus
Franse media meldden woensdag dat Amri met een bus uit Amsterdam in Lyon aankwam. Hij zou van station Amsterdam-Sloterdijk met een FlixBus naar het station in Lyon zijn gereisd.

Het Landelijk Parket laat weten dat de politie onderzoekt of Amri daadwerkelijk via Nederland is gereisd. Het Openbaar Ministerie wil verder geen mededelingen over de kwestie doen.

Milaan
Amri werd op 23 december door de Italiaanse politie doodgeschoten, enkele dagen nadat hij op 19 december in Berlijn met terroristische motieven op een menigte was ingereden.

Bron