'Taxi's weigerden blinde vrouw mee te nemen'

18-04-2016

Een blinde vrouw heeft maandagavond uren in het centrum van Den Haag staan wachten om naar huis te kunnen gaan. Diverse taxi's zouden hebben geweigerd haar mee te nemen. Uiteindelijk schoot de politie te hulp.

In totaal stond de dame drie uur buiten te wachten tot iemand haar mee wilde nemen. Meerdere taxichauffeurs weigerden dit, aangezien zij een blindengeleidehond bij zich had. Door het lange wachten werd de vrouw door en door koud. ,,De politie heeft haar en de hond uiteindelijk veilig thuisgebracht'', valt te lezen op de facebookpagina van het politiebureau aan de Jan Hendrikstraat. 

Schunnig
Onder het bericht reageren mensen verontwaardigd op het voorval. ,,Schandalig'', schrijft iemand onder de post. ,,Idioten die taxi.'' Ook andere mensen lijken niet blij te zijn met de chauffeurs die de vrouw in de kou lieten staan. ,,Te schunnig voor woorden.'' Wel krijgen de agenten complimentjes. ,,Jullie zijn fantastisch. Wist ik al, maar dat mag gezegd worden.''

Gek
Ook de Haagse politieke partij Groep de Mos vindt het gebeuren schandalig. ,,Het is te gek voor woorden. Ik kan hier met mijn hoofd niet bij'', zegt Groep de Mos-raadslid Lex Kraft van Ermel over het voorval. ,, Hoe kun je als taxichauffeur een blinde vrouw weigeren, alleen maar omdat ze een hond bij zich heeft? Dit mag echt nooit meer gebeuren."

De partij laat weten vragen te stellen aan de voorzitter van de Haagse gemeenteraad.

Bron