Taxichauffeur slachtoffer van carjacking

05-03-2016
carjacking amsterdam

Een Amsterdamse taxichauffeur is vorige maand slachtoffer geworden van carjacking. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van het misdrijf. Dat is gebeurd in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 februari.

Die nacht reed een taxichauffeur over de Burgemeester van Leeuwenlaan in Amsterdam om klanten op te halen. Toen hij buiten drie mannen zag staan die naar hem gebaarden, dacht hij dat het zijn klanten waren.

Klappen

Eenmaal in de taxi kreeg de chauffeur uit het niets harde klappen tegen onder meer zijn hoofd. De mannen eisten waardevolle spullen van de chauffeur. Op enig moment nam één van de daders het stuur over.

Toen de taxi vaart minderde zag de chauffeur kans om zichzelf in veiligheid te brengen door uit de rijdende taxi te springen. De daders reden door in de taxi. Later die nacht is de taxi terug gevonden in de Schoonboomstraat.

Signalement

Van de drie daders is het volgende signalement bekend:

Dader 1
Ongeveer 25 jaar oud
Tussen de 1.75 en 1.80 meter lang
Fors postuur, niet dik
Lang, zwart haar naar achteren gekamd met gel
Zwarte parka jas
Donker kleurige spijkerbroek

Dader 2
20-23 jaar oud
Ongeveer 1.85 meter lang
Fors postuur
Blauw T-shirt
Zwarte joggingbroek

Dader 3
23 jaar oud
Ongeveer 1.75 meter lang
Zwarte parka jas van het merk Canada Goose met een bontkraag

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar mensen die de drie mannen die nacht hebben gezien of die hen herkennen aan hun signalement. Die informatie kan telefonisch doorgeven worden via 0900-8844 of via ons online meldformulier. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Bron