Sloop afgebrand winkelcentrum Weezenhof begint deze week

18-04-2017

Nog deze week start het sloopwerk bij het afgebrande winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen. ,,Er zijn drie slopers geraadpleegd. Afspraak is dat een van hen deze week begint met het slopen van de voormalige winkelcentrum.

Het betreft de winkelpanden die nagenoeg volledig in de as zijn gelegd bij een brand vorige week maandag. In andere panden is voornamelijk rook- en brandschade. Onder meer Lidl, barbershop SMA en pizzeria Bardolino hebben de deuren weer geopend. 

Nico de Boer: ,,Ik begrijp dat ook snackbar Ciçek weer wil beginnen. Hoe het met de overige zaken staat, weet ik niet precies. Voor sommigen zal het misschien nog wel vier weken duren, voor ze weer aan de slag kunnen." 

Projectontwikkelaar Ton Hendriks, voor 80 procent eigenaar van het winkelcentrum, is met ondernemers en schade-experts in gesprek over de mogelijkheden voor het opzetten van een noodwinkel. Die komt er wellicht voor de winkeliers die niet meer in het winkelcentrum zelf aan de slag kunnen. ,,Het is nog afwachten wat er uit de gesprekken komt en of er inderdaad tijdelijk een noodwinkel wordt gebouwd’’, zei Hendriks dinsdagochtend.

Bron