Slachtoffer (51) steekpartij in Nijmeegs café overleden aan verwondingen

30-04-2017

Een 51-jarige man uit Nijmegen is overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een steekpartij in Nijmegen. Dat heeft de politie zondagochtend bekendgemaakt.

De steekpartij was is in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.15 uur, in een café in de In de Betouwstraat. De verdachte, een 30-jarige man uit Beuningen, is aangehouden. 

In het café was volgens de politie al eerder ruzie geweest tussen het slachtoffer en de verdachte. Het slachtoffer vroeg de man daarop om de kroeg te verlaten. Daar gaf de Beuningenaar gehoor aan, maar niet veel later kwam hij terug en verwondde hij het slachtoffer met een mes. 

Het ernstig gewonde slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft zondagochtend bekendgemaakt dat het slachtoffer daar aan de verwondingen is overleden. 

De verdachte ging er direct na het steekincident te voet vandoor. Een getuige zag hem rond 05.00 uur lopen in de Grotestraat en alarmeerde de politie. Agenten hebben hem daar vervolgens aanhouden en meegenomen naar het bureau. 

Over de aanleiding van de ruzie is vooralsnog niets bekend. Dat is volgens de politiewoordvoerder nog in onderzoek. 

Bron