Politie trapt deur in van man die in ziekenhuis ligt

14-11-2016

De politie heeft maandagochtend bij een woning aan de Leuvensbroek in Nijmegen de deur ingetrapt omdat ze vermoeden dat er iets mis was met de bewoner.

De thuiszorg die bij de oudere man op bezoek zou gaan, kreeg aan de deur geen gehoor. Uiteindelijk belde zij de politie.

Nadat uitboren van het slot en het forceren van een raam niet leidde tot het open krijgen van de deur besloten politieagenten de deur in te trappen.

Ziekenhuis
De man bleek niet thuis te zijn, maar in het ziekenhuis te liggen. Volgens de thuiszorgmedewerker had hij de afspraak niet afgezegd, was het volgens haar ongewoon dat hij de deur niet opendeed. Op de afgesproken tijd stond bij hem juist altijd de koffie klaar, meldt de politie op Facebook. Omdat ook de gezondheid van de man wat minder was, en het vermoeden was dat hij wel in de woning was, werd besloten de deur te forceren.

Telefoontje
Eenmaal binnen werd de man niet aangetroffen, maar kwam snel duidelijkheid over waar de Nijmegenaar wel was. „Binnen ging de telefoon", aldus een agente. „Agenten besloten die op te nemen en degene aan de andere kant van de lijn kon ons vertellen dat deze meneer in het ziekenhuis lag." De politie heeft volgens haar niet te snel besloten de deur in te trappen. „We hebben echt geprobeerd zo min mogelijk schade te maken. Een risico kunnen we ook niet nemen. En hadden we niet binnen kunnen komen, dan hadden we de telefoon ook niet op kunnen nemen."

Bron