Nijmegen krijgt 150 meter lange waterglijbaan door het centrum

29-04-2016

NIJMEGEN - In Nijmegen komt een waterglijbaan van meer dan 150 meter lang, midden in de stad. De 'Splash', een glijbaan die steil naar beneden loopt en waarop hoge snelheden te bereiken zijn, komt eind mei te staan op de Stikke Hezelstraat.

Van vrijdag 27 mei tot en met zondag 29 mei, is de waterglijbaan toegankelijk.

Fenomeen
Organisator Mark Verhoeven van organisator Agency X: „Dit fenomeen is wereldwijd een begrip. Het heeft al in verschillende grote steden plaats gevonden maar nog nooit in Nederland. In 2014 maakt een Duitse organisatie het bekend in Amsterdam te gaan organiseren maar het vinden van een steile locatie is daar erg lastig."

„Daarom besloten wij een half jaar geleden om zelf het initiatief te nemen en het concept naar Nijmegen te halen. Stikke staat namelijk voor Steile Hezelstraat. Zowel de vergunning als glijbaan zijn geregeld waardoor het evenement volgende maand al zal plaatsvinden."

Geschikt
Volgens Verhoeven is Nijmegen met zijn hoogteverschillen, „uitermate geschikt voor deze waterglijbaan. Het is haast of het parcours ervoor gemaakt is."

De Splash is zowel bedoeld voor kinderen als voor volwassenen. Met een ticket van 15 euro kan een bezoeker vijf uur lang van de Splash glijden. Er is ook een dj aanwezig. Kaarten zijn te koop via de website.

Bron