Guns N' Roses met Slash en Axl naar Nijmeegs Goffertpark

05-12-2016

Guns N' Roses komt op 12 juli naar het Goffertpark in Nijmegen. De band zal daar in deels de originele bezetting een concert geven tijdens de Not in This Lifetime-tour.

Kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag om 10.00 uur. Van dinsdag 6 december 10.00 uur tot vrijdag 9 december 9.00 uur vindt een speciale American Express presale plaats. Tijdens de presale zal een beperkt percentage van het totale aantal kaarten beschikbaar gesteld worden.

Samen
De band uit Los Angeles, die in 1987 doorbrak met het album Appetite for Destruction, brak in 1993 in de oude vorm op. Slash en Rose stonden voor het laatst samen op een podium tijdens een concert van Guns N' Roses in het River Plate-stadion in Buenos Aires. De band tourde toen voor hun dubbel-album Use Your Illussion I en II. In de jaren daarvoor al waren drummer Steven Adler en gitarist Izzy Stradlin uit de band gezet en gestapt.

1993 was ook het laatste jaar dat de band met Axl, Slash en Duff te zien was in het Nijmeegse Goffertpark.

GelreDome
Axl Rose ging na 1993 als enige oud-bandlid verder met Guns N' Roses. Dus ook zonder de beroemde gitarist met de hoge hoed en originele bassist Duff McKagan. Axl kwam daarna onder andere in 2010 nog met zijn band naar het Arnhemse GelreDome.

Ruzie
De ruzie tussen Slash en Axl leek in de jaren daarna een reünie van de band voor altijd te blokkeren. De titel van de nieuwe tour waarbij ze toch weer samen op een podium staan, lijkt daarop terug te slaan.

Coachella
Axl, Slash en Duff stonden voor het eerst weer samen op een podium op 16 april van dit jaar, op het Coachella Valley Music and Arts Festival in Indio in Californië. Sindsdien zijn er weer geruchten over een gezamenlijke tour die ook Europa, en Nederland, zou aandoen.

Drummer Steven Adler drumde in juli al een keer mee bij een optreden in Cincinnati, maar neemt geen deel aan de tour vanwege een rugoperatie. Gitarist Izzy Stradlin lijkt nog geen trek te hebben om terug te keren in de band.

Europa
Guns N' Roses speelt in 2017 meer dan 30 stadionshows in Europa en de Verenigde Staten. Op 27 mei start de Europese tour in Dublin Slane Castle. Daarna staan ze in nog achttien steden, waaronder Londen, Parijs, Madrid, Wenen en Kopenhagen.

Bron