Grote brand bij autosloperij in Nijmegen

17-11-2016

Bij een autosloperij in Nijmegen is woensdagavond rond 22.00 uur brand uitgebroken. De vlammen waren metershoog en even waren er harde knallen te horen.

De brand woedde buiten op het terrein van de autosloperij aan de Hogelandseweg. Dat ligt op een industrieterrein in het westen van de stad. De brandweer rukte met veel manschappen uit. Rond middernacht werd het sein brandmeester gegeven. 

Er stonden voornamelijk sloopauto's in brand. "De knallen die te horen waren, lijken exploderende autobanden te zijn", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. "Het gaat in elk geval niet om gevaarlijke stoffen." ​De politie heeft voor de zekerheid wel de omgeving afgezet. 

Rook

De brandweer roept mensen op om uit de rook te blijven. De rookwolken trekken vooral richting een ander industrieterrein. "In de stad is het misschien wel te ruiken, maar de overlast zal meevallen."

Hoe de brand kon ontstaan, is nog onduidelijk. De brandweer gebruikte een waterscherm om te voorkomen dat de brand oversloeg op een naastgelegen loods.

Bron