Grimmige sfeer rond stadion NEC na degradatie

28-05-2017

De sfeer rond het stadion van NEC in Nijmegen is grimmig. Veel supporters verlieten het stadion al voor het laatste fluitsignaal en verzamelden zich bij de hoofdingang. De politie moest ingrijpen om een filmploeg van Omroep Gelderland te beschermen.

Supporters zijn teleurgesteld over het resultaat van de voetbalclub uit Nijmegen. NEC is vandaag gedegradeerd na een 1-4 nederlaag tegen NAC. 

Bedreigd

Bij de hoofdingang staat een uur na de wedstrijd nog een flink aantal supporters van de Nijmeegse voetbalclub. De filmploeg van Omroep Gelderland is door NEC-supporters bedreigd en verteld dat ze niet mogen filmen. De politie probeert de supporters onder controle te houden naar aanleiding van de dreigementen aan het adres van de filmers. 

Later zochten supporters de politie zelf op. ME en politie halen groepen uit elkaar om te voorkomen dat er busjes belaagd worden en vechtpartijen ontstaan.

Bussen

De bussen met NAC-supporters werden bij vertrek bekogeld met stenen en takken door NEC-supporters. Daarbij is in elk geval een ruit zwaar beschadigd geraakt. De ME heeft ingegrepen om te zorgen dat de bussen erdoor konden. 

Ramen en rolluiken van het stadion worden strikt gesloten gehouden. De hoofdingang is bovendien afgezet met linten.

Een deel van de supporters heeft het stadion juist vroeg verlaten om problemen te voorkomen, zo vertelden zij tegen een verslaggever ter plaatse.

NEC-selectie

Rond 20.00 uur was het al een stuk rustiger op het plein bij het stadion. Rond die tijd kwam de selectie van NEC naar buiten. De overgebleven supporters lieten hierop nog even van zich horen met een mix van gejouw en applaus. 

Kort na het vertrek van de spelers, hield de politie nog enkele van de overgebleven supporters aan, vermoedelijk op verdenking van eerdere feiten.  

Binnen blijven

De club heeft omwille van de veiligheid tijdelijk de deuren van het stadion gesloten. Zo hoopt NEC erger te voorkomen. Nog niet iedereen is daardoor een uur na de wedstrijd al uit het stadion.

Bron