Google Maps toont voortaan ook andere taxi-apps naast Uber

21-03-2016
taximaps

Google heeft vijf taxi-apps toegevoegd aan Google Maps. Klanten die deze apps hebben geinstalleerd op hun telefoon en een adres opzoeken in Google Maps, krijgen voortaan de mogelijkheid te zien om direct een taxi te bestellen vanuit Google Maps.

De update wordt deze week beschikbaar voor Android. iOS volgt binnenkort, zo meldt Google.

Apps

De integratie zorgt ervoor dat de reiziger niet meer andere apps hoeven te raadplegen om naar een taxi te zoeken. Google zegt dat Maps data uit andere geïnstalleerde apps haalt. Voorwaarde is dat de gebruiker de taxi-app al geinstalleerd heeft staan op zijn telefooon.

De gebruiker krijgt een schatting van de ritprijs en wachttijd te zien als er een auto beschikbaar is. Zodra hij een taxiservice selecteert wordt de app gelanceerd en kan de taxi met één druk daadwerkelijk besteld worden.

Google Maps

Voorheen gaf Google Maps alleen de reistijd te voet, fiets, OV en auto. Maar door de taxi-intergratie verschuift Google Maps steeds meer van een routeplanner naar een mobiliteits-operator. Uber was de eerste commerciële dienst die werd toegevoegd, maar deze stap van Google laat zien dat het bedrijf ook open staat voor andere aanbieders.

Bron